середа, 30 травня 2018 р.

Чорнобиль не має минулого...

26.04.18
                     
Чорнобиль не має минулого
  З нагоди річниці Чорнобильської трагедії у Мелешківській ЗОШ І ступеня 26 квітня для дітей відбулася  Година-застереження «Чорнобиль не має минулого «…»
  Страшні події 26 квітня 1986 року зосередили увагу всього світу на маленькому містечку Чорнобиль. Експеримент на ЧАЕС у квітні 1986 р. закінчився катастрофою. Герої-пожежники, які вступили у протиборство з атомною стихією, отримали смертельні дози опромінення. Сотні тисяч ліквідаторів наслідків аварії ціною свого життя та здоров’я затулили людство від чорної біди. З Прип’яті, Чорнобиля були евакуйовані близько 116 тисяч людей, а також більше 70 населених пунктів з 30-кілометрової зони навколо станції та за її межами у Поліському районі Київської області.
  Із вступним словом виступила вчитель1 класу Остафійчук Оксана Василівна. Вона  ознайомила дітей з історичними фактами цієї трагедії. Після цього учням школи були представлені відеоролики для перегляду: «Невідомий Чорнобиль», «Очима оператора», «За секунлу до катастрофи», «Прип'ять- місто мертвих очима живих», «Чорнобиль - найбільша техногенна катастрофа».
  Час невпинно йде вперед. Віддаляється чорна дата Чорнобиля, про яку з болем і сльозами згадуємо нині. І хочеться, щоб більше ніколи і ніде у світі не повторилося подібне лихо.



Немає коментарів:

Дописати коментар