неділя, 31 березня 2019 р.

Не забудьте пом’янути…



                             Не забудьте помянути…
 11 березня 2019 року в шкільній аудиторії рідної школи с. Мелашки відбувся конкурс віршів присвячений невмирущому слові Кобзаря. Вступне слово висловила вчителька Назар Людмила Андріївна.  Вона не тільки коротко розповіла про життєвий і творчий шлях поета, але і провела деякі цікаві «паралелі»: «Коли б наш народ постав перед необхідністю з-поміж усіх книжок вибрати дві -  він узяв би Біблію та Кобзар». У неспокійний для нашої держави час, нам, як ніколи, потрібні сила духу Тараса, його віще слово, незламна віра, віра в те, що «буде правда між людьми». Також вчителем була підготовлена відео презентація творчості Шевченка.
 У програмі свята були задіяні всі учні 1-4-тих класів. Напередодні учні школи підготували малюнки по творчості Кобзаря, котрі були вивішені на дошці.  Діти продекламували вірші «В похилій хаті край села», Мені тринадцятий минало», «Садок вишневий», «І досі сниться…», «Сирота у дяка», «Розрита могила», «Дума», «Тече вода в синє море», «Світає, край неба палає», «Реве та стогне Дніпр широкий», «Вітер віє, повіває» та інші.
 Під кінець свята діти розпочали пісню «Заповіт», яку підтримали всі глядачі, в переважній більшості матері,бабусі та вчителі.
 Діти дуже старанно готувалися до свята, всі були одягнені в українські строї, про які заздалегідь подбали батьки та вчителі. Була виготовлена гарна програма свята, з якої було видно, що кожен учасник був активним і самовідданим на сцені. Тому журі конкурсу гідно оцінили найкращих виконавців заходу.
  Наші учні перенеслися уявою в ті складні часи, коли жив і писав свої гнівні поезії Великий Кобзар. Разом з ними переживали події і глядачі. В нашому складному для України сьогоденні пророчі поезії Тараса Шевченка необхідні для того, щоб підняти українському народові душевні сили в боротьбі.
 Нехай віще слово Кобзаря живе і перемагає!

























Немає коментарів:

Дописати коментар